В Росії відхрестилися від полоненого на Донбасі російського контрактника

28.06.2017 | 13:14

Кремль постійно заперечує присутність російських військових на окупованому українському Донбасі

Міністерство оборони Росії заперечує, що на Донбасі взято в полон російського військовослужбовця-контрактника Віктора Агєєва.

«Віктор Агєєв ніколи не проходив військову службу за контрактом у збройних силах РФ. Згідно з обліковими даними Міноборони Росії, Агєєв проходив строкову службу в Збройних силах РФ, після якої ще в травні 2016 звільнився у встановленому порядку в запас», - йдеться у повідомленні МОР РФ, яке цитують російські ЗМІ.

Як поінформував 25 червня штаб АТО, на Донбасі українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Під час затримки бойовиків командира та одного з диверсантів, які чинили опір, було ліквідовано. Загиблий командир групи виявився громадянином Росії з міста Кірова. Серед полонених було виявлено ще одного представника РФ з Алтайського краю.

27 червня Російська служба ВВС, посилаючись на свої джерела, повідомила, що серед полонених був 22-річний громадянин РФ з Алтайського краю Віктор Агєєв. За інформацією видання, в 2015-2016 роках він служив за призовом у Новочеркаську Ростовської області. Товариші по службі Агєєва розповіли, що після цього він пішов служити за контрактом у військову розвідку, проте вони не знають, в яку частину. Крім того, журналісти опублікували фотокопії документів Агєєва.

Інформацію про те, що Агєєв у березні 2017 року підписав контракт та продовжив службу в Батайську Ростовської області Російській службі Бі-бі-Сі підтвердила мати військовослужбовця, а також друзі та його колишні товариші по службі.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів