Завод ім. Малишева відвантажив партію танків для Національної гвардії України

10.09.2014 | 13:12
Фото Андрія Кавченка

На Т-64 проведена відповідна модернізація

Як повідомили в адміністрації підприємства, техніка була замовлена командуванням Національної гвардії та призначена для оснащення частин НГУ, що беруть участь у воєнних діях на сході України.

«Ми виконали замовлення і відвантажили партію бойових танків для потреб Національної гвардії України. Згідно з ухвалою Кабінету міністрів України від 26 серпня, ці машини передаються нашим силовикам для проведення АТО», - сказав новий генеральний директор заводу ім. Малишева Микола Бєлов.

Як зазначив керівник заводу, «техніка призначалася для іноземного замовника, але ми знайшли можливість переорієнтовувати замовлення гострою необхідністю оснастити важкою зброєю наші війська для захисту українського Донбасу».

За словами Миколи Бєлова, «це танки модифікації Т-64 БВ-1, на яких проведена відповідна модернізація, - «насамперед з динамічного захисту та комплексу керування вогнем».

Гендиректор підкреслив, що «у найкоротші терміни в Україні вдалося освоїти випуск складних комплектуючих – таких, як гармати, кулемети - і тепер вітчизняні підприємства не залежать у цьому від постачальників з Росії».

Відтепер, за його словами, завод ім. Малишева спільно з Харківським бронетанкоремонтним заводом модернізує, відновлює машини, що є на озброєнні в Міноборони, і оперативно поставляє Збройним силам України.

Бєлов наголосив, що сьогодні головне завдання для заводу ім. Малишева полягає в тому, щоб «оперативно організувати виробництво і постачання різної бронетехніки для армії України».

Фото Андрія Кравченка

Читайте також