Пакистан може замовити в Україні партію нових танків «Оплот»

01.07.2017 | 17:23
Фото Andrew Kravchenko

Угода про закупівлю бойових машин перебуває на завершальній стадії тестування та оцінки 

Пакистан може замовити велику партію нових українських бойових танків «Оплот».

Появу нового танка в армії Пакистану анонсувала пакистанська військово-аналітична спільнота Pakistan Defence.

«Новий монстр Пакистанської армії наближається…», - написали в Pakistan Defence.

Як повідомляє Національний промисловий портал, раніше посол Пакистану в Україні Атар Аббас розповів про наміри Пакистану придбати в України близько сотні танків «Оплот».

Сьогодні на завершальній стадії тестування та оцінки знаходиться угода про закупівлю українського бойового танка «Оплот». У випадку підписання Пакистан купить на харківському підприємстві «Завод ім. Малишева» більше ста одиниць цієї техніки, сказав в посол.

За його словами, оборонний сектор був одним з основних напрямків співпраці між Пакистаном та Україною.

«Це стосувалося закупівель важкої техніки та її технічного обслуговування зокрема, танків «Аль-Халід», - зазначив посол.

Він повідомив, що нещодавно відбулися взаємні візити міністрів оборони Пакистану та України.

«Кілька місяців тому підписано Угоду про спільне виробництво двигунів для танка» Аль-Халід та військових вертольотів. Все виробництво буде здійснюватися на пакистанській території», - підкреслив посол.

Як відомо, тісне військово-технічне співробітництво між Україною та Пакистаном розпочалося 1996 року, коли було підписано контракт вартістю близько $600 млн на поставку Ісламабаду 320 танків Т-80УД виробництва Харківського заводу ім. Малишева. Успішне виконання цього контракту дозволило Україні увійти до 10 найбільших виробників зброї у світі.

На знімку: перший зразок танка «Оплот», виробництво КБ ім. Морозова (Україна). Машина вперше продемонстрована на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також