Світ має знати, що відбувається на сході України, – європарламентарі

09.07.2017 | 17:54

Романтично налаштовані прибічники Росії на Заході мали би приїздити на Донбас і бачити наслідки російської політики

Депутати Європарламенту Даріуш Росаті та Міхаель Галер були вражені побаченим під час відвідання населених пунктів на Донбасі у зоні АТО.

Про це, у неділю, 9 липня, поінформувала народний депутат Ірина Фріз, повідомляє web-сайт партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

«Всі у світі мають знати, що тут відбувається. Курортне містечко, де зараз би сім'ї з дітьми мали смачно снідати і прямувати на пляж – стоїть у руїнах», - цитує Фріз європарламентаріїв, які побували у Маріуполі та сусідніх населених пунктів.

За словами Фріз, особливо гнітюче враження у європейських колег залишило Широкине, де зруйновано понад 80% житлових будинків та вся інфраструктура.

Водночас європейські політики зазначили, що у Західній Європі ще досить часто можна зустріти романтично налаштованих прибічників Росії.

«Вони мали би приїздити сюди і бачити наслідки російської політики», - сказали представники Європарламенту.

Вони додали, що приїхали в Україну, аби висловити підтримку та солідарність, а також допомогти знайти рішення.

«Однак рішення мають бути мирними, ми маємо адекватно і без ілюзій сприймати Росію. Крім цього, Європа має виявляти свою відданість та прихильність Україні, допомагаючи реконструювати пошкоджені регіони», - процитувала слова європолітиків Ірина Фріз.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів