Україна звинуватила Росію у зриві «хлібного перемир'я»

21.07.2017 | 19:12
Фото Олександра Клименка

Київ очікує від міжнародної спільноти чіткої реакції у відповідь на агресивні дії російських гібридних військ на Донбасі та посилення тиску на РФ з метою їхнього негайного припинення

Україна вважає загострення ситуації на Донбасі свідомим зривом перемир'я з боку Росії та підтримуваних нею бойовиків і висловлює рішучий протест.

Про це йдеться у заяві МЗС України з приводу активізації агресивних дій Росії на Донбасі.

«Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з активізацією агресивних дій Росії на Донбасі та інтенсивними атаками і обстрілами з боку російських гібридних військ, у тому числі з використанням танків, самохідних артилерійських установок, реактивної артилерії та мінометів. Розцінюємо дії держави-агресора та підтримуваних нею бойовиків як свідомий зрив режиму «хлібного перемир’я», яке, за домовленістю в рамках Тристоронньої контактної групи, мало тривати з 24 червня по 31 серпня», - йдеться у заяві.

Зазначається, що особливу тривогу викликає пошкодження житлового будинку у місті Красногорівка (Донецька область), а також напад російської диверсійної групи в районі цього міста 20 липня.

«Лише за три дні 18-20 липня Україна втратила 11 військовослужбовців, поранення отримали 15 військовослужбовців та двоє цивільних. Вчергове змушені констатувати, що діями своїх військових у зоні розпочатого Росією міжнародного збройного конфлікту на Донбасі, а також провокаційними і агресивними заявами своїх маріонеткових структур Кремль свідомо підриває процес мирного врегулювання на основі Мінських домовленостей», - наголошує МЗС.

Україна вимагає від Росії негайно припинити збройні провокації, які збільшують кількість жертв та руйнування інфраструктури регіону, і розпочати добросовісно та повною мірою виконувати власні зобов’язання за Мінськими домовленостями.

«Очікуємо від міжнародного співтовариства, зокрема наших партнерів, які залучені до процесу мирного врегулювання, чіткої реакції у відповідь на агресивні дії російських гібридних військ на Донбасі та посилення тиску на РФ з метою їхнього негайного припинення», - йдеться у заяві МЗС України.

Архівне фото

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів