Кива вимагає від Порошенка не дати втекти за кордон нардепу Льовочкіну

19.08.2017 | 18:43

Політик заявив, що є докази роботи екс-глави адміністрації Януковича на спецслужби Росії

Лідер Соціалістичної партії України Ілля Кива звернувся до президента Петра Порошенка з вимогою не дати втекти за кордон нардепу Сергію Льовочкіну – колишньому главі адміністрації Віктора Януковича .

Свою вимогу Кива оприлюднив на власній сторінці Facebook.

«Я звертаюся до президента Порошенка не дати можливість зрадникові – Сергію Льовочкіну втекти з країни! Колишній голова адміністрації Януковича нервує і намагається спростувати свою роботу на ФСБ за допомогою незграбного алібі», - написав Кива.

Він висловив упевненість, що НАБУ та прокуратура вже давно мають інформацію про взаємодію Льовочкіна зі спецслужбами Росії і для рішучих дій потрібна лише воля президента Порошенка.

«Я абсолютно упевнений, що у НАБУ і прокуратури вже давно є всі подробиці його (Льовочкіна – ред.) зустрічей з ФСБ. Я упевнений, що вони в деталях знають все про його пересування, його офшори, про людей, яким він здавав свою яхту, про те, як і коли він її ремонтував, кому і скільки платив тощо, потрібна воля президента», - заявив Кива.

«А поки Льовочкін думає що відповісти, - продовжує Кива, - пропоную йому відповісти і на такі запитання: звідкіля Льовочкін узяв 60 млн євро на купівлю 6 ділянок землі і будинку біля Ніцци у Франції? Звідки Льовочкін узяв 50 млн євро на купівлю яхти «Білуга»? Звідки Льовочкін узяв сотні мільйонів доларів на іншу нерухомість в Україні та за її межами?».

Політик припустив, що Льовочкін має такі великі гроші «від роботи на ФСБ».

На підтвердження своїх слів Кива розмістив у Facebook відповідні фотографії.

Кількома днями раніше, 17 серпня, Кива опублікував фото зустрічі між нардепом Льовочкіним та полковником ФСБ Андрієм Петровим, яка відбулася на яхті у Середземному морі.

Читайте також