Порошенко закликав Конгрес США надати Україні зброю

30.08.2017 | 18:34

У Києві пройшла зустріч президента України з делегацією американських парламентарів

Президент Петро Порошенко закликав Конгрес США надати Україні оборонну зброю.

Як повідомляє прес-служба глави держави, своє прохання президент висловив під час зустрічі з делегацією Конгресу США в Києві 30 серпня.

Порошенко «закликав розглянути можливість збільшення асигнувань на програми безпекової допомоги Українській державі, включаючи надання озброєнь оборонного характеру, а також лікування та реабілітацію українських військовослужбовців», - йдеться у повідомленні .

При цьому Порошенко подякував за провідну роль Конгресу США у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

У свою чергу члени Конгресу запевнили, що продовжуватимуть політично та фінансово підтримувати Україну у її боротьбі за відновлення суверенітету та територіальної цілісності, а також реформаторські зусилля української влади.

Американські конгресмени привітали із очікуваним набуттям чинності, починаючи з 1 вересня, Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів