Швейцарія підтвердила конфіскацію «золота Януковича»

08.09.2017 | 02:44

Триває кримінальне розслідування за підозрою у відмиванні грошей оточенням українського президента-утікача

У прокуратурі Швейцарії підтвердили факт конфіскації великої партії золота вартістю $104 млн у рамках кримінальної справи, відкритої  2016 року.

Як повідомляє ТСН, така офіційна відповідь надійшла від швейцарської федеральної прокуратури.

Зазначається, що прокуратура Швейцарії продовжує проводити кілька кримінальних розслідувань за підозрою у відмиванні грошей після зміни влади в Україні. Водночас, жодна із цих справ не спрямована особисто проти українського президента-втікача Віктора Януковича.

Ці провадження були спричинені підозрою про відмивання грошей, яку швейцарська прокуратура отримала в середині березня 2014 р. У рамках цих проваджень щодо відмивання грошових коштів на цей час заблоковано активи на суму понад 100 млн швейцарських франків.

Раніше заступник генпрокурора України Євген Єнін заявляв, що за кордоном було заарештовано більш ніж півтонни золота, вкраденого та вивезеного з України оточенням президента-втікача України Віктора Януковича. За його словами, загальна сума шкоди, заподіяної режимом Януковича, становить близько $40 млрд.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати