Бойові підрозділи на Донбасі будуть оснащені танками «Оплот»

09.09.2017 | 15:09
Photo Andrew Kravchenko

Вітчизняним виробникам бронетехніки надійдуть великі замовлення 

Міністерство оборони України ухвалило рішення про підписання договорів на виробництво та постачання бойовим підрозділам ЗСУ на Донбасі вітчизняних танків «Оплот».

Про це повідомив у суботу, 9 вересня, міністр оборони України Степан Полторак.

Після відвідання танкових підрозділів у зоні бойових дій на сході України міністр відзначив «бойовий дух і настрій особового складу».

«Однак, за рахунок лише мужності і героїзму виконати бойове завдання дуже складно. Тому вже сьогодні прийнято рішення щодо підписання договорів на виробництво і поставку танків «Оплот», - сказав Полторак.

«Після завершення усіх процедур, - повідомив він, - підприємства Харкова, які виробляють броньовану техніку, отримають заказ на поставку техніки більше, ніж за 26 років до цього».

За словами генерала армії, танк «Оплот»  – «сучасна бойова машина, яка зараз експортується до багатьох країн світу, але відсутня на озброєнні Збройних сил України».

Міністр наголосив, що станом на вересень 2017 року танками укомплектовані практично 100% танкових підрозділів ЗСУ.

«За рахунок належного фінансування з державного бюджету та вчасного виконання державного оборонного замовлення, танками укомплектовані практично 100 % танкових підрозділів. За рахунок поставки тренажерів для підготовки екіпажів у навчальні заклади Львова і Харкова, триває якісне навчання фахівців», - повідомив міністр оборони.

Довідка ARMIYA’UA. Танки «Оплот» розробки Харківського КБ ім. Морозова серійно виготовляє завод ім. Малишева.

На знімку: танк «Оплот» на Міжнародній виставці озброєнь IDEX-2011 в Абу-Дабі (Об’єднані Арабські Емірати).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів