Кремль шиє Яценюку участь у війні ще й у Придністров’ї

13.09.2017 | 17:34
Photo Andrew Kravchenko

«Сьогодні «геніальне російське правосуддя» робить з Арсєнія Героя Молдови і визвольного руху в Придністров'ї» - Сюмар

Кремлівські слідчі закидають колишньому прем’єр-міністрові України Арсенію Яценюку участь у бойових діях проти Росії не лише у Чечні, а й у Придністров’ї.

Про це повідомила прес-секретар лідера «Народного фронту» Ольга Лаппо.

«Тепер кремлівське кривосуддя закидає Арсенію Яценюку ще й участь у бойових діях в Придністров’ї... З метою «всебічного та об’єктивного розслідування» «чеченської справи Яценюка» російські «слідчі» знайшли фотографію членів УНА-УНСО 1992 року в Придністров’ї. На ній «рос експерти» «змогли» ідентифікувати Арсенія Яценюка», - написала Лаппо.

Прес-секретар розмістила у Facebook фото з матеріалів розслідування, на підставі якого було винесено рішення Єсентукського «суду» про заочний арешт Яценюка.

Тим часом соцмережі з цього приводу вибухнули численнимим саркастичними публікаціями.

«Це вони ще не знайшли, як він у дитинстві переходив з Пакистану в Афганістан, щоб там радянські вертольоти зі «Стінгера» обстрілювати», - напислала, зокрема, журналістка Espreso.TV Ольга Лень.

У свою чергу, жартівливо прокоментувала повідомлення про «придністровський» слід в біографії «націоналістичного силовика» Яценюка і голова Комітету свободи слова та інформполітики ВРУ Вікторія Сюмар.

«Сьогодні «геніальне російське правосуддя» робить з Арсєнія Героя Молдови і визвольного руху в Придністров'ї. Думаю, десь в російській прокуратурі є таємний прихильник Яценюка, який так вперто формує йому образ «націоналістичного силовика». Ну образ в Україні нині явно популярний. Хунта – вона така. Да. І останнє. Наступний фільм про Джеймса Бонда має називатися: «Під кодовою назвою Арсєній». Сценарій старанно виписаний російськими креативними спецслужбами», - написала Сюмар у Facebook.

Як відомо, у вересні 2015 р. глава Слідкому Росії Олександр Бастрикін заявив, що слідство має інформацію про нібито особисту участь Яценюка у бойових діях у Чечні.

У березні 2017 р. Єсентукський райсуд Ставропольського краю Росії заочно обрав лідеру «Народного фронту» Арсенію Яценюку «запобіжний захід» у вигляді тримання під вартою.

Інтерпол вже відмовив у клопотанні Росії про арешт Яценюка. В МЗС України назвали звернення Росії про арешт Яценюка через «убивства в Чечні» абсолютним абсурдом і спробою політично мотивованого переслідування.

Читайте також