Рада ЄС продовжила санкції проти Росії

14.09.2017 | 16:14

Обмежувальні заходи торкаються 149 осіб та 38 компаній і введені у зв’язку з посяганням на територіальну цілісність України   

Рада Євросоюзу офіційно продовжила санкції проти фізичних осіб, а також компаній, які причетні до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Повідомлення про це розміщене на сайті Ради ЄС.

Обмежувальні заходи торкаються 149 осіб та 38 компаній. Індивідуальні санкції полягають в обмеженні на в’їзд до країн ЄС та замороженні активів.

Санкції продовжені до 15 березня 2018 року.

Зазначається, що перелік був переглянутий – із нього вилучено чотирьох померлих фігурантів. У зв’язку зі злиттям трьох компаній їх було виключено з переліку та знову додано до нього у вигляді нової юридичної особи.

Останній раз санкції ЄС проти громадян України та Росії, що були введені через посягання на територіальну цілісності України, були продовжені 13 березня на півроку.

Санкції ЄС були вперше запроваджені у березні 2014 року і систематично продовжувалися.

Рада ЄС також посилила санкції проти Північної Кореї згідно з резолюцією Ради безпеки ООН від 5 серпня. Рішення про нові санкції було ухвалене одностайно у відповідь на 6-е ядерне випробування, яке Пхеньян провів 3 вересня.

Читайте також