На сході України впав російський безпілотник

17.09.2017 | 09:24

Цей БПЛА окупант часто застосовує на Донбасі для розвідки та коригування вогню артилерії

У суботу, 16 вересня, на сході України в районі бойових дій упав російський безпілотник.

Апарат упав через технічний збій системи поблизу Новоградівки Донецької області, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Українська ППО не встигла збити ворожий безпілотник «Орлан», хоча й добре відстежувала його маршрут. Учора, в першій половині дня, «Орлан» упав сам через технічний збій системи. Він відповідає моделі, яку виготовляють у Росії», - йдеться у повідомленні.

«Орлан-10» розроблений російським «Спеціальним технологічним центром». Корпус і двигун – російського виробництва, електронна «начинка» родом із Тайваню, повідомляє штаб АТО.

Цей БПЛА Росія часто застосовує на Донбасі для розвідки та коригування вогню артилерії. Безпілотний літальний апарат недешевий – 18 млн рублів коштує сам комплекс, а вартість літака коливається в районі 5-7 млн. рублів. Ці БПЛА несуть серйозну загрозу і, зазвичай, застосовуються комплексно, по 2-3 літаки на операцію.

За класифікацією «Орлан-10» відноситься до оперативно-тактичного, малого радіусу дії. Апарат не вимагає злітно-посадкової смуги для злету і посадки, стартує з катапульти. Також може приземляється з парашутом, для демпфірування удару при приземленні застосовується пневматичний надувний буфер.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів