У Сирії бойовики ІДІЛ знищили російського генерала, який воював на Донбасі

24.09.2017 | 23:14

Асапов став п'ятим російським військовим, про загибель якого стало відомо цього тижня

У сирійській війні загинув ще один російський військовий – генерал-лейтенант Валерій Асапов.

Загибель генерала підтвердило Міноборони Росії, пише Укрінформ з посиланням на російські ЗМІ.

«Старший групи російських військових радників генерал-лейтенант В. Асапов перебував на командному пункті сирійських військ, надаючи допомогу сирійським командирам в управлінні операцією з визволення міста Дейр-ез-Зор. У результаті раптового мінометного обстрілу бойовиків ІДІЛ генерал-лейтенант Валерій Асапов отримав смертельне поранення від розриву міни», - повідомили в Міноборони РФ.

За деякими даними, Асапов 2016 року командував одним із армійських корпусів бойовиків «ДНР» на війні в Україні.

Генерал Асапов став п'ятим російським військовим, про загибель якого стало відомо цього тижня. Раніше повідомлялося, що в Сирії загинули Курбан Касумов, Володимир Тарасюк, а також якісь «полковник і генерал» (їхні імена досі невідомі).

За даними Reuters, лише з початку 2017 року в Сирії загинули не менше 40 російських військовослужбовців і бійців приватних військових компаній. Міноборони Росії офіційно підтвердило загибель лише близько 10 військових.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів