Кремль фінансує у США бійцівські клуби афроамериканців - ЗМІ

19.10.2017 | 15:28

Кошти на проекти надає «особистий кухар Путіна» Євгеній Прігожин, яким керують спецслужби Росії

Дві організації американців африканського походження проводять курси самооборони на кошти пов'язаного із російськими спецслужбами «Агентства інтернет-розслідувань» із Санкт-Петербурга.

Йдеться про Black Fist («Чорний кулак»), повідомляє CNN.

Як стверджується у матеріалі, члени обох бійцівських клубів могли бути використані для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації у США й, зокрема, для організації масових заворушень та сутичок з поліцією.

Осередки «Чорного кулака» є у Нью-Йорку, Флориді та інших куточках країни.

Разом з тим, за даними АВС, аналогічною діяльністю за російські гроші також займалося громадське об'єднання BlackMattersUS («Чорні справи у США»).

Російські замовники також просили обидві згадані вище організації створювати музичні відеокліпи у стилі хіп-хоп з пропагандистським змістом: поліцейські, наприклад, називалися «вбивцями», а глядачів заохочували виходити з протестами на вулиці.

Як зазначають журналісти, подібні сценарії розробляються «Агентством інтернет-розслідувань» з Ольгіно (Санкт-Петербург), яке ще називають «фабрикою тролів».

«Фабрику» фінансує «особистий кухар Путіна» Євген Прігожин, а керують ними зі спецслужб Росії.

Нагадаємо, під час Холодної війни спецслужби СРСР активно використовували у своїй шпигунській та підривній діяльності на території Сполучених Штатів афроамериканські громадські організації.

Espreso.tv

Читайте також