МН17: оприлюднено нове фото російського «Бука»-вбивці

19.10.2017 | 18:43

В наявності є супутниковий знімок, який показує ЗРК «Бук» у Макіївці за 5 годин до збиття малазійського Боїнга

Міжнародна слідча група оприлюднила нове фото зенітно-ракетного комплексу «Бук», яким було збито 17 липня 2014 року малайзійський боїнг рейсу МН17.

Фото виклала у своєму Twitter міжнародна група журналістів-розслідувачів Belligcat, повідомляє Укрінформ.

«The JIT (Joint Investigation Team - Ред.) випустила нову фотографію «Бука» 332 в Україні в день падіння MH17. Ми готуємо статтю про фото зараз», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що світлина є дев'ятим фотографічним чи відеодоказом російського «Бука» на сході України.

Повідомляється, що серед доказів присутності російського «Бука» на сході України є відео з Макіївки, Тореза, Сніжного, Донецька, відео «Paris Match» з Донецька, фото зі Сніжного, Тореза, Зугреса та цей новий знімок.

Крім цього, група повідомляє про наявність супутникового знімка, який показує ЗРК «Бук» у Макіївці за 5 годин до падіння Боїнга.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, у тому числі 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи літака дійшла висновку, що лайнер був збитий ракетою, випущеною із ЗРК «Бук», доставленого з території Росії.

Як відомо, у середині лютого Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала доповідь, у якій встановила, хто контролював перевезення «Бука», з якого на Донбасі збили Боїнг-777. Автори розслідування ідентифікували російського військового, який відповідав за перевезення ракетного комплексу «Бук». Ним, згідно з результатами розслідування Bellingcat, є відставний російський офіцер Дубинський – «Хмурий».

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів