У Києві склала присягу нова патрульна поліція

04.07.2015 | 11:18
Фото Андрія Кравченка

Зробіть так, щоб кожен громадянин країни пишався новою українською поліцією - Яценюк

У суботу, 4 липня 2015 року, в Києві склала присягу нова патрульна поліція столиці України.

Присягу прийняли глава держави Петро Порошенко, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

В урочистій церемонії, яка пройшла в центрі міста на Софіївській площі, взяли участь також заступник глави МВС Ека Згуладзе, мер Києва Віталій Кличко, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, посол Канади Роман Ващук та інші офіційні особи.

Звертаючись до поліцейських, президент України сказав: «Ви вступаєте на новий фронт - фронт боротьби за закон і справедливість».

«Повірте, - зазначив він, - іноді в столиці вам буде не легше, ніж воїнам на Донбасі».

«Головна зона ризику в цій системі, - наголосив Порошенко, - і ми, на жаль, маємо такий досвід - не там, де свистять кулі, а там, де шелестять купюри»,  - сказав президент.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до нових поліцейських і підкреслив, що на них сподіваються українці: «Вони хочуть, щоб ви захистили їхню сім'ю, їхніх дітей. Вони хочуть бути впевненими, що така нова красива українська поліція буде мати велику шану від громадян України. Повага не просто до форми, а до кожного з вас». «Ви повинні це заслужити. І люди чекають від вас цього», - сказав прем’єр-міністр.

«Ми разом із президентом, міністром внутрішніх справ свою роботу зробимо. А наша робота – забезпечити заробітну платню, забезпечити машинами, технікою, соціальними гарантіями. Ваша робота – це не просто змінити назву з міліції на поліцію, а зробити так, щоб кожен громадянин країни пишався новою українською поліцією. І ви це зробите – ми переконані», - наголосив Яценюк.

Глава уряду зазначив, що дві тисячі, які захищатимуть громадян у Києві – це лише початок: «Далі від міста до міста ми будемо рухатися, щоби нова українська поліція дійшла до кожного містечка, до кожного села, щоби кожна людина в країні відчула: я – під захистом української поліції».

Яценюк висловив вдячність міністрові внутрішніх справ України Арсену Авакову, а також першому заступнику міністра МВС Еці Згуладзе та керівнику програми навчання нових поліцейських Хатії Деканоїдзе – «неймовірно талановитим, красивим, розумним українкам».

Глава уряду вручив їм вишиванки, на одній із яких вишиті слова «Берегиня поліції» – її він вручив Еці Згуладзе, а «Натхнення поліції» - Хатії Деканоїдзе.

Як повідомлялося, 2 липня 2015 року Верховна рада України ухвалила закон про створення Національної поліції, документ готується на підпис голові ВР Володимиру Гройсману та президентові Порошенку.

Згідно з документом, Національна поліція буде складатися з кримінальної та патрульної поліції, поліції охорони, спеціальної поліції та поліції особливого призначення КОРД (Корпус оперативно раптової дії).

Керувати новим відомством буде аполітичний начальник Національної поліції, функції якого відмежують від цивільного міністра внутрішніх справ.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати