На окупованому Донбасі у російських військових відбирають паспорти

23.10.2017 | 16:55

Геращенко: замість цього росіянам вручають паспорти ОРДЛО, аби у випадках смерті замести сліди

У російських військових, які воюють в Україні на Донбасі, відбирають паспорти і видають так звані документи громадян ДНР та ЛНР з метою замести сліди у разі їхньої загибелі.

Про це повідомила заступник голови ВРУ, член контактної групи із врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

«У російських «ихтамнет», яких перекидають на Донбас, у примусовому характері на час виконання бойових завдань, вилучають російські паспорти і військові квитки і вручають бумажки «граждан лдрн». Щоб у випадку загибелі в донецьких степах чи полону, замести сліди, що то кадрові російські військові», - написала Геращенко у Facebook.

«Цікаво, - зазначила вона, - що на останній зустрічі у Мінську, коли обговорювали поїздку координатора ОБСЄ на окуповані території, у тюрми, представники ОРДЛО почали наполягати, аби координатор зустрівся з «гражданами России, которые просто давно живут в Луганске и вот решили взять паспорта «республік», так как хотят защищать республики и русский язык от хунты» .

«Я наполягаю, - заявила Геращенко, - щоб координатор ОБСЄ зустрівся з Агєєвим (російським військовим, - ред.) у Старобільському СІЗО, нехай той розкаже ОБСЄ про «ихтамнет» і чи був у нього за ці півроку хоч раз російський консул».

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів