«Укроборонпром» за рік у 36 разів збільшив випуск зброї і техніки

08.07.2015 | 19:02
Виробничий цех заводу ім. Малишева.Фото Андрія Кравченка

Армії передано 3936 одиниць нової та модернізованої зброї

За останній рік Державний концерн «Укроборонпром» виготував та передав армії 3936 одиниць нової та модернізованої зброї, а також військової техніки, що у 36 разів більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Про це йдеться у підсумковому звіті Концерну за рік роботи нової команди менеджерів, яка зуміла відродити оборонну галузь країни, інформує сайт «Укроборонпрому».

«Головне досягнення року – Україна знову навчилася робити ефективну зброю. Тепер наш пріоритет – перехід на виробництво високоточної зброї та запуск у серію останніх перспективних розробок», - говорить генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.

Згідно зі звітом, із загальної кількості переданого армії ОВТ, зокрема, 105 одиниць становить бронетехніка, 2686 одиниць – ракети та боєприпаси, 605 одиниць – ракетно-артилерійське озброєння, 459 одиниць – апаратура зв’язку, РЕБ та навігації.

Як повідомлялося раніше, з початку 2014 року по початок червня «Укроборонпром» передав армії 767 одиниць військової техніки.

Згідно з оголошеними планами керівництва концерну, у 2015 році заплановано випуск 40 танків «Оплот», а в 2016 році вихід на рівень виробництва 100-120 одиниць в рік. Також у 2015 році Концерн планує випустити 150 машин «Дозор-Б», модернізувати БМП-1 та передати на озброєння ЗСУ нову бойову машину піхоти на базі танка Т-64.

Довідка. Державний концерн «Укроборонпром»  створений 2010 року. Концерн ставить за мету забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробок, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів та беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять 134 підприємства оборонно-промислового комплексу України.

На знімку: виробничий цех Державного підприємства «Завод ім. Малишева» (Концерн «Укроборонпром»).

Фото Андрія Кравченка

Читайте також