Віталій Кличко увійшов до Топ-10 чемпіонів WBC усіх часів

03.11.2017 | 10:03
Photo Andrew Kravchenko

Українець двічі здобував пояс WBC, будучи одним з п'яти боксерів суперважкої категорії, які зуміли повернути втрачений титул. Причому, пояс Кличко втратив не на рингу, а через травму

Легендарний український боксер, мер Києва Віталій Кличко увійшов до числа 10 кращих чемпіонів світу у суперважкій вазі за версією Всесвітньої боксерської ради (WBC).

Таке рішення ухвалила дирекція організації, оцінивши 23 боксерів, які володіли чемпіонськими титулами за версією WBC у найпрестижнішому дивізіоні, повідомляє Klytschko-brothers.com.

«Вище за українця, який за досягнення на рингу отримав статус «вічного» чемпіона і в підсумку посів восьме місце, розташувалися Мухаммед Алі, Леннокс Льюїс, Евандер Голіфілд, Ларрі Голмс, Майк Тайсон, Джордж Форман та Джо Фрейзер. На 9-10-у місцях у цьому списку відповідно Сонні Лістон та Кен Нортон», - зазначається у повідомленні.

Віталій Кличко двічі здобував пояс WBC, будучи одним з п'яти боксерів суперважкої категорії (ще – Алі, Тайсон, Льюїс та Хасім Рахман), які зуміли повернути втрачений титул. Причому, свій пояс Кличко втратив не на рингу, а через травму.

Топ-10 рейтингу чемпіонів WBC у суперважкій вазі усіх часів:

1. Мухаммед Алі

2. Леннокс Льюїс

3. Евандер Голіфілд

4. Ларрі Холмс

5. Майк Тайсон

6. Джордж Форман

7. Джо Фрейзер

8. Віталий Кличко

9. Сонні Лістон

10. Кен Нортон

Фото Андрія Кравченка

Читайте також