Відомого російського кінорежисера занесли до списків «Миротворця»

14.11.2017 | 18:41

Бондарчука звинувачують в антиукраїнській пропаганді, підтримці агресивної політики Росії й маніпулюванні суспільно значущою інформацією

Наближений до Кремля російський режисер Федір Бондарчук потрапив до «чорного списку» антитерористичної бази даних «Миротворця».

Анкету режисера розмістили в розділі «Чистилище» на офіційній сторінці проекту, повідомляє Espreso.tv.

Його звинувачують в антиукраїнській пропаганді, підтримці агресивної політики Росії й маніпулюванні суспільно значущою інформацією.

2014 року під час анексії Криму Росією Бондарчук разом з багатьма іншими російськими діячами культури підтримали політику президента Росії Володимира Путіна по Україні та півострову.

Після цього Бондарчук потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, і отримав заборону на в'їзд в Україну.

Окрім того, в оновленій базі «Миротворця» опинилися режисер Юрій Кара, актори Леонід Куравльов, Олексій Булдаков та Юрій Васильєв, а також піаніст Денис Мацуєв та директор Великого московського державного цирку Едгард Запашний.

На початку жовтня до списку «Миротворця» внесли російського репера на прізвисько «Гнійний» (справжнє ім'я – В'ячеслав Машнов), який вважає українців неіснуючою нацією.

Читайте також