Київ обурений новим кримським «вояжем» Путіна

20.11.2017 | 16:23

МЗС України заявило про «цинічне і демонстративне нехтування російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права»

Міністерство закордонних справ України направило Кремлю ноту протесту у зв'язку з «візитом» президента РФ Володимира Путіна до окупованого Криму.

Текст документа опублікований на сайті МЗСУ.

Путін 18 листопада прибув до Криму, де взяв участь у відкритті пам’ятника російському цареві Олександру III на території Лівадійського палацу в Ялті.

«Українська сторона вважає згаданий «візит», як і інші поїздки російських чиновників у тимчасово окуповану Автономну Республіку Крим та м. Севастополь грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться у ноті Києва.

МЗС вважає це «цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права».

У МЗС зазначили, що Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є та залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах.

«Це визнається всім цивілізованим світом, який уже неодноразово давав належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадивши широкі обмежувальні заходи (санкції) проти держави-окупанта», - наголосили у МЗС України.

Читайте також