Литва знову передає Україні летальну зброю

29.11.2017 | 20:02

Питання вирішене, литовський уряд ухвалив відповідну постанову. Зброя передається безоплатно

Литва безоплатно передає Україні летальну зброю на майже 2 мільйони євро.

Питання остаточно вирешене, позаяк уряд Литви схвалив відповідну постанову.

Інформація про це розміщена на сайті Міноборони Литви.

 «Передача майна – це частина послідовної та всебічної підтримки України Литвою шляхом зміцнення її оборонних спроможностей та забезпечення її суверенітету», - сказав міністр оборони Литви Раймунд Каробліс.

Зазначається, що це зброя та боєприпаси з арсеналу Литви донатовського періоду.

Вартість озброєння, яке планується передати становить 1,93 млн євро, а на його придбання Литва витратила понад 3 млн євро.

Литва передасть понад 7 тисяч автоматів Калашникова, які більше не використовуються литовської армією, а також майже 2 млн набоїв до них. Також буде передано біль ніж 80 кулеметів, понад десять мінометів та протитанкову зброю.

Литва вже не вперше передає Україні зброю. Негативно на це вже реагувала Росія.

Уперше Литва передала озброєння Україні 2014 року незабаром після того, як на Сході України розпочалася російська агресія.

Повідомлялося, що уряд Литви вирішив також передати Україні сім цифрових наземних телепередавачів для відновлення трансляцій українських програм у Донецькій області.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів