Росію відсторонили від участі в Олімпіаді-2018

05.12.2017 | 21:04

Росіяни зможуть виступити у Південній Кореї, але не лунатиме їхній гімн і не майорітиме прапор

Збірну Росії відсторонили від участі у зимових Олімпійських іграх 2018 року, які пройдуть у Південній Кореї з 9 по 25 лютого.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні виконкому Міжнародного олімпійського комітет у Лозанні (Швейцарія), повідомляє сайт МОК.

Рішення стало наслідком допінгового скандалу на Зимовій Олімпіаді 2014 року в Сочі.
Російські спортсмени зможуть виступити на Олімпіаді - 2018, але тільки під нейтральним прапором.

На Олімпіаді не лунатиме російський гімн. Жоден співробітник міністерства спорту не буде акредитований на Олімпіаду-2018. Російський віце-прем'єр Віталій Мутко довічно відсторонений від присутності на будь-яких Олімпіадах. Членство Олімпійського комітету Росії в МОК призупинено.

Росію має відшкодувати витрати на проведення розслідувань «допінгового скандалу» та внести $15 мільйонів у створення незалежної системи тестування.

Москва виступила різко проти участі в Іграх під нейтральним прапором. На думку президент РФ Володимира Путіна, це «приниження для країни». 

2 листопада МОК позбавив медалей Зимової Олімпіади - 2014 російського лижника Олександра Легкова, що здобув золоту медаль у гонці на дистанції 50 кілометрів та срібло в естафеті.

24 листопада одразу двох золотих нагород позбавили російських бобслеїстів.

Дискваліфікований також прапороносець збірної Росії у Сочі Олександр Зубков, Олексій Воєвода, Дмитро Труненков та Олексій Негодайло.

Пожиттєво дискваліфіковано біатлоністку Ольгу Зайцеву, а також лижниць Юлію Чекалеву та Анастасію Доценко.

Читайте також