Армія України незабаром отримає модернізовані танки Т-80

09.07.2015 | 12:47

Модернізацію унікальної техніки проводить Харківський бронетанковий завод

Незабаром до військових частин української армії надійдуть модернізовані танки Т-80.

Як повідомляє прес-служба Держконцерну «Укроборонпром», передачу техніки розпочато цього тижня.

Ремонт та модернізацію унікальних танків на замовлення Міноборони України здійснило Держпідприємство «Харківський бронетанковий завод», що входить до складу концерну, передає ARMIYA’UA з посиланням на офіційних сайт «Укроборонпрому».

Повідомляється, що у четвер, 9 липня, на бронетанковий завод прибули екіпажі, які надалі експлуатуватимуть модернізовані танки. Такий підхід є початком нової практики, що передбачає стажування майбутніх екіпажів. Бійці мають отримати практичні та теоретичні знання з управління бойовими машинами, і лише після цього використовувати їх у фронтових умовах. Зі свого боку, військові вже відзначили високу якість проведених ремонтів та модернізацій Т-80. Невдовзі техніка з'явиться у зоні проведення антитерористичної операції, наголошується у повідомленні у прес-служби.

Фахівці заводу, зокрема, модернізували корпуси та башти, а також встановили на танки динамічний захист типу «Контакт». Це вдосконалення забезпечить захист від широкого спектру сучасних протитанкових засобів.

За даними прес-служби, «Укроборонпром» виконав державне оборонне замовлення минулого року на 100%, а цьогоріч виконання ДОЗ відбувається з 30%-вим випередженням запланованих графіків.

Довідка ARMIYA’UA. Т-80 – основний бойовий танк виробництва СРСР. Перший у світі серійний танк з єдиною газотурбінною силовою установкою. На озброєнні армії СРСР із 1976 р. Перші серійні зразки, розроблені СКБ-2 на базі Т-64 (розробки КБ ім. Морозова, виробництва Харківського заводу ім. Малишева, Україна), випускалися на «Кіровському заводі» в Ленінграді. Крім Росії перебуває на озброєнні України, Республіки Білорусь, Південної Кореї, Кіпру та Пакистану.

Партія танків Т-80УД (з дизельним двигуном) виробництва Харківського заводу ім. Малишева (320 одиниць, близько $600 млн) була поставлена Україною в Пакистан у 1997-1999 рр.

Читайте також