Україна вперше офіційно відзначає Різдво за григоріанським календарем

25.12.2017 | 10:33

З нагоди одного з найбільших релігійних свят до українців звернулися керівники держави

В Україні 2017 року вперше на державному рівні офіційно – за григоріанським календарем – святкується Різдво Христове.

У державі вперше цього дня, 25 грудня, – вихідний. У храмах проходять святкові богослужіння.

Українців  зі святом привітали і представники влади.

«Вперше як державне свято ми відзначаємо Різдво Христове за григоріанським календарем – разом із більшістю усього християнського світу, спільно із Європою», - сказав у привітанні президент Петро Порошенко.

«Ми жодним чином не зазіхаємо на давню добру традицію святкувати Різдво 7 січня, шануємо її та поважаємо. Обирати собі календар – це є особисте право кожного», - зауважив глава держави.

Президент побажав щастя та добробуту кожній родині, а державі – миру та процвітання.

«У святкові новорічні та різдвяні дні наші серця сповнені новими прагненнями та сподіваннями, вірою та надією, щоб у родині панували злагода і любов, гармонія і достаток, а в нашій країні – мир і стабільність», - наголосив у своєму вітанні прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов також привітав вірян.

«Згідно з Григоріанським календарем, за яким живе зараз увесь цивілізований світ, весь світ і святкує Різдво 25 грудня. Від Різдва Христового іде сучасний відлік часу, і тому логічно, що Різдво передує Новому Року. Цього року і Україна починає офіційно святкувати Різдво Христове разом з усім цивілізованим світом – 25 грудня! Тож від щирого серця бажаю вам благополуччя та сімейного затишку! Нехай Господь благословить Україну, Божої Любові вам і вашим родинам, і нехай світло Віфлеємської зірки принесе мир, спокій і достаток у кожну домівку, наповнить добром і любов’ю серця!» - сказав у привітанні Турчинов.

Читайте також

Революція Гідності. Згадаймо головне

21.11.2021 | 12:28

Ніколи не кажіть, що ідеали Майдану сплюндровані, його надії не справдилися, а рішення не виконані. Це – неправда!  / Укрінформ підготував матеріал до видатної дати