Папа Римський на Різдво попросив миру для України

25.12.2017 | 15:23

Глава Католицької церкви звернувся з Різдвяним посланням до Рима та всього світу з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані

Папа Римський Франциск у своєму Різдвяному посланні «Місту і світу»  помолився за мир для України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на «Радіо Ватикану».

«Бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми родинами страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні, та від його серйозних гуманітарних наслідків, і молимося за те, щоб Господь якнайшвидше дарував мир цій дорогій країні», - заявив Папа Франциск у понеділок, звертаючись із Різдвяним посланням до Рима та всього світу з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані.

Він також наголосив на «знакові», даному вифлеємським пастухам в постаті «Дитини, сповитої у яслах», в Якій вони впізнали Месію.

«Сьогодні, коли над світом віють вітри війни, а вже неактуальна модель розвитку й надалі породжує загальнолюдську, суспільну та екологічну деградацію, Різдво наново повертає нас до знаку Дитини, запрошує розпізнати Його в обличчях дітей... Нехай же народження Христа Спасителя оновить серця, розбудить бажання будувати братерський та солідарніший світ і принесе всім радість та надію. Благодатного вам Різдва!» - сказав Глава Католицької церкви. 

Архівне фото

Читайте також