Україна провадить політику імпортозаміщення у сфері військової промисловості

15.01.2018 | 16:03
Photo Andrew Kravchenko

Роль інтегратора у вітчизняному ОПК взяв на себе «Укроборонпром», концерн залучив до співпраці майже 500 фірм різних форм власності

Державний концерн «Укроборонпром» залучив до програмою імпортозаміщення 447 підприємств різних форм власності.

Як повідомляє прес-служба відомства, з 2015 року Концерн уже підписав 21 меморандум із обласними держадміністраціями у сфері оборонної промисловості України.

Найближчим часом до програми мають приєднатися останні 4 області – Київська, Рівненська, Чернівецька та Донецька. Домовленості відкривають шлях до взаємодії між підприємствами «Укроборонпрому», представниками Збройних сил України та місцевими виробниками, йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що у виробництві нових бронетранспортерів БТР-4 станом на 2014 рік кількість деталей з РФ становила 45%, ще 45% були українськими, а ще 10% – імпортувались. 2015 року кількість російських деталей становила 0%, а ще 35% – імпортувалися з інших країн, а 2017 року Україна самостійно виробляє 88% всіх агрегатів та вузлів для БТР-4, імпортуючи лише 12%.

У програмі імпортозаміщення «Укроборонпром» сконцентрував свою роботу на співпраці з малими та середніми підприємствами, частка яких у загальному обсязі співпраці вже сягає 65-70%. Це пов’язане з високою оперативною спроможністю малого та середнього бізнесу та готовності до застосування сучасних методів виробництва, що у поєднанні із жорстким контролем якості на підприємствах Концерну та умовами відкритої конкурентної боротьби, дозволяє отримувати війську найкращу українську продукцію, зазначається у повідомленні.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також