В Україні до 10 років засудили російського військового диверсанта

26.01.2018 | 09:35

Віктор Агєєв потрапив у полон на Донбасі влітку 2017 року, адвокат заявляє, що вирок надто суворий, позаяк не вважає росіянина терористом

Суд визнав винним у тероризмі російського військовослужбовця і диверсанта Віктора Агєєва та засудив його до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Espreso.tv з посиланням на адвоката Віктора Чевгуза.

«Сьогодні (25 січня, - ред.) росіянин Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі. Вчора у кримінальній справі Агєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати», - розповів Чевгуз.

Адвокат повідомив, що Агєєва звинуватили у бойових діях на боці терористичного угруповання «ЛНР». Також росіянину звинуватили в незаконному зберіганні та носінні вогнепальної зброї і боєприпасів.

За сукупністю злочинів, прокурор просив засудити Агєєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна.

Адвокат вважає, що покарання у вигляді 10 років позбавлення волі є «надмірно суворим». Чевгуз заявив, що оскаржуватиме цей вирок.

«На думку захисту, запропонована прокурором кваліфікація «участь у терористичній організаці» є помилковою. І хоча суд і погодився в цій частині з прокурором, ми оскаржимо цей вирок і з питань кваліфікації, і в міру покарання», - написав він.

Як відомо, Міноборони РФ заперечував інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агєєв дійсно служив у ЗС Росії, але минулого року нібито звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Разом з ним тоді схопили також чотирьох місцевих найманців, які є громадянами Україні.

Бойовики з окупованих територій Донбасу вимагали звільнення Агєєва, стверджуючи, що він ополченець.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів