Новим керівником Укроборонпрому призначений Павло Букін

21.02.2018 | 17:24

Порошенко: концерн має працювати згідно з кращими міжнародними стандартами прозорості, відкритості та ефективності

Президент України Петро Порошенко призначив генеральним директором Державного концерну «Укроборонпром» Павла Букіна.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

Свій указ президент підписав 21 лютого під час наради в Концерні у присутності попереднього гендиректора Романа Романова та міністра оборони Степана Полторака.

«Запропонована кандидатура Павла Букіна, український уряд цю кандидатуру також підтримав. Внесена пропозиція сьогодні мені, і я підписую указ про призначення Павла Юрійовича Букіна генеральним директором ДК «Укрооборонпром», - сказав Порошенко.

За словами президента, «Укроборонпром стане першим в історії України державним промисловим об’єднанням, яке пройде міжнародний аудит. І врешті-решт, це має бути вертикально інтегрована компанія, яка працює у відповідності до кращих міжнародних стандартів прозорості, відкритості та ефективності».

До нового призначення Букін обіймав посаду гендиректора Укрспецекспорту. У 2012-2013 рр. працював заступника директора Укроборонпрому.

У ЗМІ Букін фігурував у серпні 2017 року, коли розгорівся скандал щодо його зарплати. Видання «Слово і діло» з посиланням на Єдиний держреєстр декларацій повідомило, що керівник Укрспецекспорту Букін за липень отримав близько 1,1 млн грн зарплати.

Романов був звільнений з посади гендиректора Укроборонпрому указом президента Порошенка 12 лютого ц.р.

До цього, 31 січня, Кабінет міністрів подав президенту клопотання про звільнення Романова.

Припускають, що причиною відставки стала заборгованість із зарплат у 58 млн грн на Миколаївському суднобудівному заводі. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зажадав відставки Романова. Останній відмовився йти, заперечивши свою провину щодо боргів із зарплат, та поклав відповідальність за це на державу.

Незалежні експерти вважають Укроборонпром надуманою і корупційною структурою, виступають за його ліквідацію та пропонують створити профільне міністерство.

Читайте також