Росія готова раптово розпочати війну в Україні - ISW

07.03.2018 | 22:31

Лідери США та європейські союзники не готові до того, що замислив Путін

Російські військові добре підготувалися, щоб без попередження провести звичайну війну в Україні та гібридну війну в країнах Балтії.

Такий висновок подав американський аналітичний центр Institute for the Study of War у своєму дослідженні «Російська військова постава: бойовий порядок сухопутних сил».

«Це не відповідає тому, на що, як видається, очікують західні лідери в цих театрах військових дій», - констатують аналітики.

Вони вважають, що лідери США та європейські союзники не готові до того, що Путін замислив у війні з Україною та країнами Балтії,

Лідери НАТО все більше попереджають про небезпеку звичайної війни проти країн Балтії, або, навіть, Західної Європи. Однак, російські наземні сили не було розміщено, або реорганізовано для проведення військових дій без попередження в тому регіоні, наголошують аналітики. В країнах Балтії росіяни готові до проведення гібридної військової інтервенції, подібно до того, що вони робили в Україні після Майдану.

В інституті наголошують, що за період з 2014 року росіяни розмістили та реорганізували свої сили, щоб підтримати швидке механізоване вторгнення з півночі та сходу України, наголошують аналітики.

Так, Кремль розмістив кілька підрозділів уздовж російсько-українського кордону, але не зробив цього біля країн Балтії. Біля кордону з Україною розташовано три механізовані підрозділи, в той час, як в балтійському регіоні розміщено лише один десантний підрозділ, що не є оптимальним для масштабного механізованого вторгнення.

У 50 милях від кордону України, Кремль розмістив сухопутні сили вздовж окремих ліній наступу з захищеними тилами.

Аналітики закликали США та союзників переоцінити найімовірніші сценарії дій Росії і переглянути військові та невійськові інструменти, необхідні для захисту союзників НАТО та України від можливої російської агресії.

Голос Америки

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів