Яценюк закликав країни ЄС спільно протидіяти путінській Росії

16.03.2018 | 17:21
Photo Andrew Kravchenko

«У нього добре виходить. Він атакує нас, він атакує вас, він принижує вільний світ, світових лідерів. Ви нормально це сприймаєте?»

Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк закликав країни Євросоюзу підтримати Україну, об’єднанится і діяти спільно проти агресії та інших загроз, які йдуть від путінської Росії.

Свою позицію екс-прем’єр України висловив під час Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки» у Варшаві 16 березня, передає кореспондент ARMIA’UA.

«Наш успіх – це ваш успіх. Наша поразка – це ваша катастрофа. Ви не просто боретеся за нас – ви боретеся за себе», - сказав Яценюк.

«Коли ми об’єднані, коли ми віддані й тримаємося цінностей, а не цін – ми можемо перемогти. Це єдиний шлях. Боротися до кінця за те, у що ми віримо і що правильно. Не розігрувати жодних трюків, не укладати підкилимних домовленостей, не шукати жодних виправдань, щоб не підтримувати Україну. Ви не просто боретеся за нас – ви боретеся за себе», - заявив Яценюк.

Він висловив незгоду із твердженням, начебто для лідера нинішньої Росії двері у вільному світі зачинені.

«Усі розмовляють з Путіним, усі зустрічаються з Путіним, усі в тісному контакті з Путіним»: хіба є якась ізоляція, реальна, сильна ізоляція Путіна? Ні», - сказав Яценюк.

«Будьмо відверті, - звернувся український політик до представників ЄС, - важливо не недооцінювати ворога. У нього добре виходить. Він атакує нас, він атакує вас, він принижує вільний світ, світових лідерів. Ви нормально це сприймаєте?».

«Тож необхідні узгоджені та дуже сильні дії», - сказав Яценюк і закликав не забувати уроки історії:

«Без сумніву, санкції важливі. Але 2006 року світ застосував санкції проти Північної Кореї. А сьогодні Північна Корея має балістичні ракети, які з легкістю можуть долетіти до території США. Хіба не маємо винести з цього уроки?».

Фото Андрія Кравченка

Читайте також