Директор ЦРУ повідомив про загибель в Сирії «пари сотень росіян»

12.04.2018 | 22:18

Раніше США офіційно не визнавали, що серед загиблих були російські найманці

Директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що в Сирії кілька тижнів тому загинули «пара сотень» росіян.

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на Washington Post.

«Кілька тижнів тому росіяни зустріли гідного супротивника. Пара сотень росіян були вбиті», - сказав Помпео на слуханнях у Сенаті.

Помпео згадав це як приклад дій адміністрації США, спрямованих на стримування Росії, поряд з висилкою 60 дипломатів. Він відповідав на запитання про те, чи збирається Білий дім посилити антиросійські санкції.

Ймовірно, що Помпео мав на увазі бій на околицях Дейр-Ез-Зора в ніч на 8 лютого, під час якого могли загинути та постраждати десятки або сотні російських найманців. Офіційно США не визнавали, що серед загиблих є росіяни.

Вважається, що бій у Дейр-Ез-Зорі спровокувала спроба проурядового підрозділу захопити штаб курдських формувань або контрольований курдами нафтозавод. Американські військові, які підтримують курдів, завдали по нападниках авіаудар, внаслідок якого загинули та були поранені кілька сотень людей.

Офіційні дані про загиблих та постраждалих відсутні. ЗМІ повідомляли, що серед загиблих є десятки й сотні росіян. Проте, пресі вдалося з'ясувати імена лише кількох загиблих.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів