США відновлять Другий флот через агресивність Росії

05.05.2018 | 14:48
Photo Andrew Kravchenko

Сполучені Штати відновлюють свій Другий флот через агресивну поведінку Росії.

Про це заявив головком американського флоту адмірал Джон Річардсон, повідомляє Reuters.

«Другий флот здійснюватиме оперативні та адміністративні повноваження з призначенням суден, літаків та десантів на східному й у північному узбережжі Атлантичного океану», - сказав Річардсон.

Стратегія національної оборони США дає зрозуміти, зазначив адмірал, «що ми повернулися в епоху змагання наддержав, оскільки сфера безпеки продовжує ставати все більш складною та ставить перед нами все більше викликів».

Другий флот здійснюватиме оперативне й адміністративне керівництво кораблями, літаками та наземними силами на Східному узбережжі США та на півночі Атлантичного океану.

Команда Другого флоту базуватиметься у Норфолку, штат Вірджинія. Спочатку вона складатиметься із 15 співробітників, а потім зросте до більш як 200 осіб.

Другий флот був розформований 2011 року з міркувань економії та оптимізації структури. Однак, як пише Reuters, з того часу Росія стала більш наполегливою та почала демонстрували свою військову силу у конфліктах, як, наприклад, в Україні та Сирії, а напруженість між Вашингтоном та Москвою зросла.

На знімку: атомний авіаносець США Harry Truman.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також