У Женеві відкрилася виставка українського фотографа Андрія Кравченка

23.02.2020 | 21:09
Photo Andrew Kravchenko

В новій експозиції представлені художні роботи автора, який багато років присвятив репортерській фотографії

Виставка Lacrimosa українського фотографа Андрія Кравченка відкрилася у Женеві, Швейцарія.

В експозиції, яка розмістилася в галереї ArTypique Galerie, – мистецькі роботи київського фоторепортера останніх років, передає кореспондент ARMIYA’UA.

«Через свій особистий та креативний підхід фотограф працює на перехресті свідомості і вражень автора та глядача. Надаючи перевагу фотографії, де емоції більш присутні й важливіші, аніж сам зміст, автор почувається дуже близьким до імпресіоністів», - прокоментувала подію директор галереї Сандрін Берьйоне (Sandrine Berjonneau).

 

«У «Лакрімозі», - додала вона, - Андрій Кравченко зосереджується на своїх враженнях від життя, тоді як його журналістська фотографія фокусується на фактах. Ця виставка демонструє парадигму, абсолютно протилежну його роботі фотожурналіста».

 

 

Добірка робіт з проекту Lacrimosa в Женеві є першою персональною виставкою художньої фотографії відомого фоторепортера за кордоном. За його словами, експозиція включає 30 робіт, виконаних в Україні та європейських країнах.

 

 

«Останніми роками, - говорить Андрій Кравченко, - я поєднував професійну роботу фоторепортера з реалізацією свого арт-проекту. Бажання зробити художню виставку виникло у зв’язку з потребою вийти за рамки жанру фоторепортажу та поділитися враженнями і роздумами про стосунки сучасної людини зі світом». Сама назва «Лакрімоза» (Lacrimosa – плач), - зазначив він, - відображає мою схвильованість за все живе на нашій планеті».

 

 
Таким чином, Lacrimosa продовжує цикл виставок Андрія Кравченка, які останніми роками пройшли в Україні, Ватикані, Німеччині.
 
У різний час окремі роботи українського фотографа експонувалися на виставках як в Україні, так і за кордоном: у Німеччині, Франції, Швейцарії, РосіЇ, Польщі, Італії, Іспанії, країнах Прибалтики, а також у США, Канаді, Арабських Еміратах, Японії, Сингапурі, Австралії.
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також