Завод ім. Малишева передав війську партію оновлених танків «Булат»

05.10.2020 | 21:40
Photo Andrew Kravchenko

Вітчизняні бойові машини протистоять агресору на Донбасі і після боїв потребують відповідного ремонту

Завод ім. Малишева передав українському війську чергову партію відремонтованих та модернізованих танків «Булат», що надійшла із зони бойових дій на Донбасі.

Як повідомляє Укроборонпром, оновлення бойових машин відбувається в рамках державного замовлення.

«Булати» пройшли ремонт та складання за повним технологічним циклом. У танках встановлені нові засоби зв’язку та навігаційна апаратура, замінені деякі деталі», - прокоментував генеральний директор заводу Василь Крилас.

Відновлені машини на полігоні здійснили пробіг на 100 км, пройшли перевірку стрільбами, у ході яких було протестовано потужність і точність гармати та кулемету.

«Після проходження модернізації танки стали більш сучасними з покращеною координацією зв’язку, приладами прицілювання та системою спостереження», - зазначив Крилас.

За його словами, завод приступив до ремонту наступної партії «Булатів» для потреб армії.

Державне підприємство «Завод ім. Малишева» (Харків) спеціалізується на виробництві та модернізації важкої та легкої бронетехніки для Міністерства оборони України та іноземних замовників. Серед основної продукції та послуг підприємства – БМ «Оплот», модернізація танка Т-64 до виду БМ «Булат», бронетранспортери БТР-3, БТР-4, модернізація бронетранспортерів БТР-50.

БМ «Булат» – основний бойовий танк ЗСУ. Є глибокою модернізацією вітчизняного танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років ЗіМ відремонтував після пошкоджень у зоні бойових дій на сході держави та передав до українського війська понад півсотні модернізованих БМ «Булат» з покращеними тактико-технічними характеристиками. Зокрема, на них установили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів