Українська книжка здобула нагороду на світовому конкурсі дизайну

15.03.2019 | 14:12

Після такої перемоги роботи українських видавців з’являтимуться і в інших країнах, іншими мовами, у різних видавництвах

Книжка «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» здобула бронзову медаль на міжнародному конкурсі «Найкрасивіші книги світу».

Про це повідомляє ARMIYA’UA з посиланням на прес-службу київського Книжкового Арсеналу.

Цього року журі конкурсу оцінило понад 600 поданих книжок із 32 країн світу, і Україна стала однією з 10 країн, що отримала нагороду.

«Це не перша міжнародна перемога творчої майстерні «Аґрафка», але перша перемога України у найпрестижнішому конкурсі світового дизайну за всі роки. Але також це й перемога українського конкурсу «Найкращий книжковий дизайн», у якому книжка здобула минулого року гран-прі, адже це свідчить про те, що наше журі відчуває дизайн в унісон зі світом», - прокоментувала подію координатор «Книжкового Арсеналу» Оксана Хмельовська.

Ця перемога означає, що українські книжки з’являтимуться і в інших країнах, іншими мовами, у різних видавництвах.

Головний приз «Золота літера», а також Золоту медаль отримала книжки, представлені Нідерландами. Срібними медалями відзначено продукцію видавців з Австрії та Нідерландів. Серед п’яти бронзових нагород, поряд з Україною, – Чехія, Швеція, Нідерланди та Німеччина.

Конкурс проводиться з 1963 року: міжнародне журі оцінює мистецьке оформлення та естетичний рівень книг та вручає нагороди в рамках Ляйпцизького книжкового ярмарку. Протягом року книги-переможці презентується у різноманітних бібліотеках світу та заключно на найбільшій книжковій виставці у Франкфурті.

Українські книжки вже 4 роки поспіль представлені на конкурсі «Найкрасивіші книги світу» – спочатку книжки їх обирали за експертним опитуванням, проведеним Книжковим Арсеналом. Книжки вже втретє проходять відбір в українському конкурсі «Найкращий книжковий дизайн», заснованому 2016 року Міжнародним фестивалем «Книжковий Арсенал», Goethe-Institut в Україні та «Читомо».

Книжка «Я так бачу» творчої майстерні «Аґрафка» здобула минулого року гран-прі на всеукраїнському конкурсі.

Читайте також