Яценюк називає кремлівською маячнею звинувачення його у «бандитизмі» і «вбивствах»

27.03.2017 | 17:18
Фото Andrew Kravchenko

«Російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни»

Колишій прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав повною маячнею звинувачення його у бандитизмі і вбивствах та вимозі арешту з боку суду Росії.

Про це написав лідер партії Народний фронт у Facebook.

«Отримав інформацію про те, як Кремль пробив ще одне дно. Посольство України в Росії отримало копію повідомлення Єсентукського міського суду Ставропольського краю. Слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу Найманов А.К. направив до суду клопотання про мій арешт за звинуваченнями у здійсненні злочину, передбаченого ч.2 ст.209 УК РФ, п.п. «в», «з», «н» ст.102, ч.2 ст.15, п.п. «в», «з», «н» ст.102 УК», - повідомив Яценюк.

«У боротьбі з Україною, - заявляє український політик, - Кремль готовий задіяти будь-які методи. Ненависть і тотальний абсурд - це основа режиму Путіна. Усі останні роки Кремль намагається дискредитувати тих українських політичних діячів, яких вони люто ненавидять».

Інкриміновані статті, пише Яценюк, означають таке:

«Участие в устойчивой вооруженной группе (банде) или в совершаемых ею нападениях»;

«Ответственность за приготовление к преступлению и за покушение на преступление»;

«Умышленное убийство при отягчающих обстоятельствах».

Коментуючи звинувачення, український політик заявив: «Це звичайно, повна і схиблена маячня. Але це також і продуманий сценарій. Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків. У цьому сценарії є намір вивести тему «звірств Яценюка в Чечні» на новий рівень для широкого спектру подальших дій».

«Очевидно, - наголошує Яценюк, - на фоні всіх останніх резонансних подій – цинічних вбивств та репресій проти опозиції – російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни».

«Правовий абсурд Росії, звичайно, вражає. Але він свідчить й про агонію злочинного режиму Путіна. Вони бояться. Вони шукають будь-якого способу, щоб протидіяти нам. І вони – приречені. Жодного сумніву у цьому не маю», - заявив Яценюк.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також