У Верховній Раді пролунала вимога введення візового режиму з Росією

11.04.2017 | 10:47

«Візовий перетин кордону з державою-агресором – це питання національної безпеки і захисту української держави» - Максим Бурбак

Запровадження безвізового режиму з Євросоюзом гостро ставить питання введення візового режиму з Російською Федерацією як країною-агресором.

Про це заявив голова фракції партії «Народного фронту» Максим Бурбак у вівторок, 11 квітня, з трибуни Верховної ради України.

«Народний фронт» послідовно вимагає цього важливого рішення. Стосунки з РФ повинні відбуватися в санкційному режимі. Окрім того, візовий перетин кордону з державою-агресором – це питання національної безпеки і захисту української держави», - сказав Бурбак.

Говорячи про безвізовий режим з країнами ЄС, Бурбак поінформував, що Фракція «Народний фронт» звертається до СБУ та Державної служби спецзв’язку з проханням забезпечити безперебійну видачу біометричних паспортів, а до уряду – виділити додаткові 200 мільйонів гривень на створення нових сервісних центрів для їх видачі.

«Сьогодні ми повинні достойно підготуватися до зустрічі безвізового режиму, який Україна остаточно набуде після рішень Ради ЄС і Європейської Ради. Станом на 7 квітня Державна міграційна служба МВС видала понад 3 мільйони біометричних паспортів. Щодня їх видається від 9 до 12 тисяч», - зазначив керівник фракції.

Читайте також