Полторак: Україна говоритиме з Канадою про поставки зброї

05.04.2017 | 00:51

«Для нас це дуже важливе питання, враховуючи наш чіткий план щодо набуття спроможності вступу до НАТО до кінця 2020 року»

Делегація Міністерства оборони України порушуватиме питання поставок до України зброї під час візиту до Канади.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає кореспондент Укрінформу.

«Це є предметом наших перемовин в подальшому на основі того договору, який ми учора підписали», - відповів Полторак на запитання стосовно поставок до України канадської зброї.

Він нагадав, що після початку російської агресії Україна звернулася до багатьох країн світу із запитами про надання різноманітного оснащення, у тому числі оборонної зброї.

«Для нас це дуже важливе питання, враховуючи наш чіткий план щодо набуття спроможності вступу до НАТО до кінця 2020 року. Але у той же час ми із розуміння ставимося до рішення усіх країн щодо співпраці в наданні нам оборонної зброї», - зазначив міністр оборони.

Делегація Міноборони України на чолі зі Степаном Полтораком перебуває із кількаденним візитом в Канаді.

Як повідомляла ARMIYA’UA, у понеділок, 3 квітня, в Оттаві було підписано «Домовленості про оборонне співробітництво між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Канади та ЗС Канади», які дозволять активізувати двосторонню співпрацю між державами по багатьох напрямках.

Фото прес-служби Міноборони України

Читайте також