Діаспора відіграє важливу роль у розвитку України - Яценюк

26.08.2017 | 17:34
Фото Andrew Kravchenko

У Києві відбулися заходи з нагоди 50-річчя Світового конгресу українців

Роль Світового конгресу українців та всієї діаспори є дуже важливою у збереженні незалежності та розвитку України, а також у досягненні підтримки західних країн задля боротьби з агресією Росії.

Про це заявив у суботу, 26 серпня, екс-прем’р-міністр України, лідер Народног фронту Арсеній Яценюк під час заходів до 50-ї річниці СКУ, передає кореспондент ARMIYA’UA.

«Наскільки був важливий голос українців за кордоном для того, щоб ми отримували підтримку країн, де живуть українці – Канада, Сполучені Штати Америки, Австралія, країни-члени Європейського Союзу. Підтримку в тому, щоби застосовувати санкції проти Росії, щоб Україні допомагали економічно. Щоб, нарешті, західний світ почув: Україні потрібно, в тому числі, й допомагати зброєю», - сказав Яценюк.

Зокрема, зазначив він, дуже важливою підтримка світового українства була і під час ухвалення рішень щодо направлення американських, канадійських та британських тренувальних військових місій для розбудови Збройних сил України.

За словами політика, завдяки зусиллям СКУ, голос українців «почав чути світовий політичний істеблішмент».

«Голос українців за кордоном чути, і їхня роль є дуже важливою», - сказав Яценюк.

На знімку: Арсеній Яценюк та президент СКУ Євген Чолій під час заходів з нагоди 50-річчя організації. Київ, 26 серпня 2017 р.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також