Конгрес США закликав не зволікати зі зброєю для України

03.11.2017 | 15:03
Photo Andrew Kravchenko

«Росія продовжує дестабілізувати Україну. США мають продовжити надавати допомогу, аби вона могла краще захищатися від постійної агресії з боку Росії»

Комітет Палати представників Конгресу США закликав якомога швидше ухвалити оборонний бюджет США, наголосивши на важливості передбачених в законопроекті додаткових програм підтримки України.

Про це йдеться на сайті Комітету, повідомляє Espreso.tv.

Зокрема, законопроект передбачає фінансування на надання летальної допомоги України.

«Ці повноваження дозволять Україні краще захищати свій територіальний суверенітет», - йдеться у заяві.

«Кожен день, що ми працюємо за умов Continuing Resolution (бюджетний розпис, введений у випадку затримки прийняття закону про бюджет - ГА) шкодить нашому війську», - заявив Мак Торнберрі, голова Комітету з питань збройних сил Палати представників Конгресу США

«Росія продовжує дестабілізувати Україну, і тому США мають продовжити надавати допомогу з безпеки для того, щоб вона могла краще захищатися від постійної агресії з боку Росії», - заявили конгресмени.

У заяві Комітету наголошується, що Сполучені Штати вже надають життєво важливу допомогу Україні. Однак, важливо розширити програму навчань та надати додаткове обладнання. «Це стане важливим інструментом стримування Росії Україною», - наголошується в заяві.

Раніше в The Washington Post писали, що нинішній американський уряд взяв паузу у питанні щодо прийняття кінцевого рішення по наданню Україні летального оборонного озброєння. Тим самим де-факто триває політика попередньої адміністрації Барака Обами щодо ненадання офіційному Києву відповідних систем озброєння для протидії російській агресії.

Фото Андрія Кравченка

Читайте також