У Сербії проросійська партія закликала Путіна увести війська в Косово

20.01.2018 | 16:23

Сербська Ліга вважає Росію «захисницею православних народів» і виступає проти того, щоб країна перетворилася на «колонію західних держав»

У Сербії проросійська партія «Сербська ліга» закликала владу країни звернутися до президента Росії Володимира Путіна, аби той увів війська в Косово.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на звернення голови партії Олександра Джурджева, опубліковане на сайті партії.

На думку членів партії, тимчасова Місія ООН та EULEX (спеціальна місія ЄС в Косово) неспроможні захистити сербський народ від дій албанських терористів.

Джурджев закликав сербську владу терміново скористатися правом, наданим резолюцією №1244 Радбезу ООН, та розмістити 999 сербських солдатів на території Косово та Метохії.

Також він закликав негайно ініціювати переговори з Росією щодо участі російських миротворців в Косово та Метохії з метою «запобігти жахливим убивствам сербів та знищенню майна».

«Сербська Ліга» виступає за тісну співпрацю з Росією, яка, на її думку, є «захисницею православних народів» і проти того, щоб країна стала «колонією західних держав».

Читайте також