У Литві розпочалися військові навчання НАТО

13.04.2015 | 12:15

У Литві розпочалися військові маневри НАТО під назвою «Вогняний грім», у яких уперше задіяні американські гаубиці.

Про це повідомляє Міністерство оборони прибалтійської країни.

Маневри проходитимуть на полігонах під Клайпедою та Пабрадом. У військових навчаннях зберуть участь близько 500 військовослужбовців з Литви, Польщі, Португалії та Сполучених Штатів Америки.

США спрямували на навчання чотири самохідні 155-міліметрові гаубиці Paladin M109A6. Такі бойові машини вперше братимуть участь у військових маневрах в Литві.

«Вперше американські партнери прибули до Литви із самохідними знаряддями. Для литовських військовослужбовців спільна бойова робота з ними стане новим досвідом», – наголосили в Міноборони.

Екіпаж «Паладинів» 9-го покоління складається з шести осіб - командира, навідника, помічника навідника, механіка-водія та двох заряджаючих. Дальність стрільби  цих бойових машин - до 30 км.

Як повідомлялося, у Литві почалися спільні військові маневри американських і литовських військовослужбовців, вперше - з використанням американських танків «Абрамс» (M1A2 Abrams).

Маневри «Вогняний Грім» у цій прибалтійській країні проводяться вже втретє. З кожним роком у навчаннях беруть участь дедалі більше союзників НАТО.

Військові навчання в Литві триватимуть до 24 квітня 2015-го.

Як раніше повідомлялося, у першій половині квітня ц.р. у Литві розпочалися спільні військові маневри американських та литовських підрозділів, причому вперше - з використанням американських танків «Абрамс».

Читайте також