У Харкові протестують проти обміну обвинувачених у кривавому теракті

29.09.2019 | 08:23

Учасник акції вимагають спочатку вироку трьом обвинуваченим і звернулися до президента Зеленського

У Харкові пройшла акція протесту проти можливого обміну обвинувачених у теракті 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту, внаслідок якого загинули четверо людей.

Як передає кореспондент ARMIYA’UA, так громадськість міста відреагувала на інформація про внесення трьох обвинувачених у теракті – Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова – до списків на обмін з Росією.

Пікет пройшов  28 вересня біля будинку Харківського апеляційного суду.  

Учасники акції та родичі загиблих вимагали спочатку винести усім трьом обвинуваченим вирок, перш ніж їх включать до списку для обміну з РФ.

Член «Національного корпусу» Костянтин Немічев повідомив, що це «попереджувальна мирна акція» і вона триватиме до 21 жовтня. На цей день заплановане засідання Апеляційного суду.

Якщо вироку не буде, то «судді стануть співвідповідачами у справі», - вважає Немічев.

За його словами, напередодні харків’яни звернулися до президента Володимира Зеленському, керівників області та облуправління СБУ з вимогою вироку для трьох обвинувачених.

Як відомо, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці Революції гідності стався вибух. Внаслідок теракту загинули двоє людей, ще 11 були поранені. Згодом двоє поранених померли в лікарні. Серед них – підліток Данило Дідик.

26 лютого 2015 р. за підозрою у вчиненні теракту СБУ затримала трьох мешканців Харківської області – Володимира Дворникова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Їм оголосили підозру у вчиненні теракту та незаконному поводженню зі зброєю.

Фото Укрінформу

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів