Загострення на Донбасі: 41 обстріл, загинув український військовий

04.10.2019 | 20:37

Збройні формування Російської Федерації та її найманці порушують режим припинення вогню – штаб ООС

Третього жовтня внаслідок ворожих обстрілів передових позицій ЗСУ на Донбасі загинув український військовий.

Несумісне з життям поранення отримав боєць 14 механізованої бригади ЗСУ старший солдат Юрій Тишик. Бійцю було лише 28 років, повідомляє пресслужба підрозділу.

«Із тяжким серцем повідомляємо, що 3 жовтня внаслідок ворожого обстрілу на одній із передових позицій загинув наш побратим і друг, старший солдат Юрій Тишик… Він був щирим, він був справжнім… Він прагнув миру і для цього виборював перемогу… Він віддав своє життя за те, що у що вірив – за Україну, за свободу і честь українського народу… Юрій загинув… Не стало одного з найкращих синів своєї землі…Йому було лише 28», - йдеться у повідомленні.

За даними штабу ООС, противник обстрілював позиції Об'єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Загалом 3 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 41 раз порушили режим припинення вогню, повідомляє штаб ООС.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів