Холодноярці вказали на місце кремлівським «іхтамнєтам»

03.02.2020 | 21:11
Photo Oleksandr Klymenko

«Вони прийшли на українську землю з танками, «Градами» та мінометами» й почали обстрілювати наші міста й села та вбивати людей»

Українські захисники 93 ОМБр «Холодний Яр» звернулися до московських окупантів, вказавши тим, що вони – загарбники, тож не мають шансу на перемогу й підкорення України.

Про це повідомляє АрміяInform з посиланням на пресслужбу бригади.

«Вони називали нас «карателями», не зазначаючи при цьому, що прийшли на українську землю з російськими танками, «Градами» і мінометами й почали обстрілювати наші міста та села, руйнувати будівлі та вбивати людей», - йдеться у заяві холодноярівців.

«Вони називали себе «шахтарями», але досі не можуть пояснити, як можна шість років поспіль видобувати у своїх шахтах нову російську зброю.

Вони запевняють, що захищають «мирне населення Донбасу», але при цьому забувають згадати, як збили малайзійський «Боїнг» із 298 цивільними на борту.

Путін каже, що «іхтамнєт», а тим часом Комітет солдатських матерів Росії не може дошукатися своїх синів, які воювали невідомо де і поховані невідомо як.

Саме тому ми чинимо жорсткий опір московській навалі, незважаючи на розміри та забезпечення армії РФ. Саме тому ми міцнішаємо, а вони слабшають. Саме тому об’єднуємося та взаємодіємо, а вони стріляють і підривають одне одного.

Бо правда на нашому боці. Слава Україні!», - написали захисники України.

Як відомо, 2014 року Росія анексувала Крим і розв’язала війну на сході України. За даними міжнародних організацій, внаслідок збройної агресії РФ в Україні на грудеь 2019 року від початку війни кількість жертв сягнула більше 40 тисяч осіб, із них понад 14 тисяч – загиблі, 1,5 млн осіб стали внутрішньо переміщеними особами.

Як повідомляла ARMIYA’UA, 1 лютого 2020 року внаслідок обстрілів російськими окупаційними військами на Донбасі загинула старший бойовий медик сержант, 33-річна Клавдія Ситник.

Фото Олександра Клименка

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів