Парламент України зволікає із заявою про порушення Росією статуту Інтерполу - Бобровська

02.03.2020 | 18:47
Photo Andrew Kravchenko

Кремль використовує Міжнародну поліцію для переслідуваня захисників України, учасників спротиву російській агресії - нардеп

Верховна рада України вже четвертий місяць не може ухвалити заяву про порушення Росією статуту Інтерполу.

Про це поінформувала народний депутат Соломія Бобровська, коментуючи затримання на кордоні в Греції колишнього комбата батальону «Айдар» Сергія Мельничука. Громадянин України, учасник російсько-української війни був затриманий Інтерполом за запитом Росії.

«Почався 4-й місяць, як у шухлядах Верховної Ради лежить заява щодо порушення Російською Федерацією Статуту Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерполу та використання Інтерполу з метою створення тиску в умовах збройної агресії проти України», - повідомила Бобровська.

«І це не перший випадок, - наголосила вона, - коли Росія вперто використовує Інтерпол для переслідувань політичних українців – добровольців, політиків, кримськи татар».

Бобровсяька нагадала, зокрема, що у листопаді 2019 року у Польщі з подачі Росії був затримаманий учасник російсько-української війни Ігор Мазур.

Фото Андрія Кравченка (ілюстративне)

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів