Російські артилеристи складають іспити зі стрільби по Україні

23.05.2020 | 17:05

Віцепрем'єр Резніков: курсанти училищ після обстрілів українських територій складають військову присягу

Російські курсанти військових училищ приїздять на окуповану територію Донбасу і в якості іспиту стріляють по Україні.

Про це інформує віцепрем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, повідомляє Укрінформ.

За його словами, військові збройних сил Росії постійно приїздять в ОРДЛО.

Він розповів, що є інформація про те, що випускники курсанти військових артилерійських навчальних закладів Росії приїздять на Донбас складати іспити.

«Вони стріляють по українській території, їм ставлять залік, вони повертаються на випуск, приносять там присягу. Те, що вони приїжджають в Україну і вчаться воювати – це факт», – сказав Резніков.

Як повідомлялося, 22 травня станом на 19:00 збройні формування Росії на Донбасі провели 10 обстрілів з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Один військовий об'єднаних сил отримав поранення.

Як відомо, Росія розпочала війну на сході України 2014 року після окупації Криму. Кремль постіно відкидає звинувачення в агресії і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули до 13 200 людей.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів