Армія України отримала нову партію Javelin

24.06.2020 | 13:29

Протитанкові ракети останніх модифікацій постачаються за програмою уряду США

Збройні сили України отримали протитанкові ракетні комплекси «Джавелін» та допоміжне обладнання на загальну суму понад 27 млн доларів США.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Перша партія ракет FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу «Джавелін», 16 червня надійшли до України в рамках пілотного проєкту за програмою уряду США «Міжнародні військові продажі», йдеться у повідомленні.

Контракт на поставки був підписаний у грудні 2019 року.

Проєкт передбачає постачання для ЗСУ комплексу озброєння, його обслуговування та надання супутніх послуг з підготовки особового складу для надійної та ефективної експлуатації протитанкових комплексів впродовж усього життєвого циклу.

Постачання решти товарів військового призначення відповідно до домовленостей передбачено у 2021 - 2022 рр.

Зазначається, що реалізація контракту на загальну суму понад $36,5 млн є значним кроком розвитку українсько-американського стратегічного співробітництва на підтримку обороноздатності України та відкриває нові перспективи до здійснення Міністерством оборони України прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами.

Як відомо, у березні 2018 р. США затвердили летальну допомогу Україні, яка включала 210 ракет та 37 пускових установок Javelin. У жовтні 2019-го адміністрація США дозволила продаж Україні 150 ракет та 10 пускових установок на суму 39,2 млн доларів США.

У грудні 2019 р. МОУ уклало контракти на постачання другої партії Javelin виробництва США.

17 червня 2020 р. США передали Україні військове обладнання, у тому числі рації та протитанкові ракети Javelin.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів