Україна розірвала меморандум з Росією про боротьбу з тероризмом

08.07.2020 | 15:23

Документ був підписаний 2012 року в Ялті – за два роки до розв’язання Кремлем війни проти України  

Кабінет міністрів припинив дію меморандуму між Україною та Російською Федерацією про співпрацю у боротьбі з тероризмом від 12 липня 2012 року.

Відповідну постанову було ухвалено членами уряду в середу, 8 липня, без обговорення, повідомляє Главком.

«Припинити дію меморандуму між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співпрацю у боротьбі з тероризмом, учиненого в м. Ялті 12 липня 2012 року. Міністерству закордонних справ повідомити російську сторону про припинення дії Меморандуму», - йдеться у документі.

Сам документ розмістив у соцмережах народний депутат Олексій Гончаренко.

Як зазначається у пояснювальній записці, з огляду на збройну агресію РФ на території України, сприяння сепаратизму та тероризму в східних областях України є необхідність привести двосторонню договірно-правову базу з Російською Федерацією до сучасних реалій відносин з Росією.

«Прийняття проєкту акта створить додаткові правові та політичні підстави для захисту національних інтересів України в умовах збройної агресії РФ та підвищення авторитету України як самодостатньої держави, що бере участь лише в ефективному для неї та такому, що відповідає її національним інтересам, міжнародному співробітництві», - зазначається в поясненні, підписаному головою Служби безпеки України Іваном Бакановим.

Читайте також

Битва за Україну. День сімсот п’ятнадцятий

08.02.2024 | 20:17

Велика війна України проти Росії. Майже десять років Україна протистоїть одній з найбільших армій світу та ось уже 2 роки героїчно чинить опір повномасштабній навалі московитів